Nye golfforskrifter

Justin Thomas har vært en vokal (og hyppig) kritiker av de nye golfreglene som ble implementert for første gang i år. Thomas fant en ny lov å klage på på Honda Classic torsdag.

JT ble tvunget til å treffe skuddet, vel vitende om at 9-jernet hans ville slå inn i treet ved oppfølging da kjøreturen hans i det 10. hullet lå bak et tre. Imidlertid, i stedet for å bryte klubben, bøyde støtet akselen nær hosel.

“Jeg trodde måten klubben skulle treffe treet, det var bare å bryte, og å være hjemme, jeg var som, ok, jeg må bare unngå et 9-jern resten av dagen,” sa Thomas etter hans runde. “Men den gikk ikke i stykker; den traff bare i nærheten av hoselen og sendte et lite sjokk oppover armen min.” I henhold til de nye golfreglene, hvis en spiller bøyer et skaft under spillet, kan de velge å reparere klubben og fortsette å bruke den. Dette er en avvik fra de tidligere reglene, som forbød spillere å bruke klubber som ble skadet under runden.
Thomas uttrykte misnøye med endringen og sa: “Du kan bare legge den til listen over regler som ikke gir mening.” Regelendringen ville imidlertid ikke ha endret utfallet for Thomas. Etter å ha forsøkt og unnlatt å reparere klubben ved å tråkke på hoselen valgte Thomas å beholde den ødelagte køllen i sekken fordi han ikke visste hvordan loftet hadde forandret seg og “ikke kom til å risikere det”, noe som betydde at han hadde å vente til tredje runde med å erstatte klubben. Han ble tvunget til å bruke en kile på de to neste hullene da han vanligvis brukte 9-jernet. Men det er nettopp det som hadde skjedd hvis de nye golfreglene ikke hadde vært på plass.

Til slutt, etter å ha blitt spurt hvordan han ville ha håndtert situasjonen under den gamle regelen, innså Thomas at kanskje denne endringen i de nye golfreglene ikke fortjente hans kritikk.

“Nå som jeg tenker på det, gjør det ingen stor forskjell,” sa Thomas og avsluttet pressekonferansen, men debatten og forvirringen om de nye golfreglene fortsetter på PGA Tour.

Dette er ikke første gang Thomas har uttrykt sin misnøye med de nye golfreglene. I januar uttalte han at han “ikke kan ta [seg selv] på alvor” for å ha lagt inn flaggstangen, som nå er tillatt i henhold til de nye reglene.

Thomas kom med sine mest kraftfulle kommentarer om de nye golfreglene i forrige uke og sa: “Jeg synes de er forferdelige.”