Møt biomekanikeren som revolusjonerer golf og kan hjelpe deg med å få avstand

Målet til biokjemiprofessoren er å optimalisere hvordan hastigheten genereres under svingen.
Dr. Sasho MacKenzie er ikke fan av swing -teorier. Han spytter fakta basert på fjell med bevis generert av laboratoriet hans ved St. Francis Xavier University i Nova Scotias Institutt for menneskelig kinetikk. Målet til biomekanikaprofessoren: å forbedre hvordan hastigheten genereres under svingen. Målgruppen hans er enhver spiller som er villig til å lytte.

Luke Kerr-Dineen: Du er en del av en ny generasjon teknologer som endrer hvordan golf blir undervist, spesielt på Tour-nivå. Hvorfor skal uformelle golfspillere bekymre seg?

Sasho MacKenzie: Det er så enkelt som det – prinsippene som fungerer på de høyeste nivåene gjelder for enhver golfspiller.

LKD: Trikset må da være å overtale dem til at dette faktisk er sant.

SM: Når det gjelder å omfavne teknologi, faller golf et sted i midten-ikke foran kurven når det gjelder vitenskapsbasert praksis som friidrett og andre OL-baserte idretter, men heller ikke et tiår eller så bak, som vi se i baseball. Vi er på et bra sted. Problemet er at vitenskapens store ord og kompliserte setninger sannsynligvis ikke er den beste måten å overbevise allmennheten om at det vi oppdager i laboratoriet kan hjelpe dem. Til slutt er det instruktørenes ansvar å oversette biomekaniske prinsipper og grunnleggende til lekmannsbetingelser og fordøyelige biter som hverdagsstudenter kan stole på og anvende. Derfor jobber jeg like mye med trenere som med Tour -spillere.

LKD: Det er interessant. Så det er instruktørene som må overtales.

SM: Hør, det vil alltid være vitenskapsnektister som tror at ingenting andre forskere eller jeg gjør er nødvendig. De kommer til å tære. Når samfunnet innser at vitenskap og teknologi rett og slett handler om å lære og forstå bedre måter å svinge en golfklubb på, vil det bli færre og færre av disse menneskene. Jeg synes ikke lenger synd på instruktørene som misbrukte fysikklover eller veletablerte biomekaniske prinsipper fordi informasjonen er lett tilgjengelig. Hvis de har en teori som skiller seg fra min, er det greit. Jeg er villig til å prøve nye ting. Jeg tar hensyn. Kanskje jeg gjorde en feil, men hvis deres eneste argument er: “Jeg tror på min metode”, så OK. Jeg er maktesløs til å gjøre noe annet. Vi kan ikke ha en logisk diskusjon. Jeg synes synd på golfspillerne de instruerer.

LKD: I lys av alt dette, er det noen svingninger på Tour som virkelig imponerer deg?

SM: Ja, og de er stort sett gutta som har en “hjemmelaget swing”. Jeg liker Matt Wolff. Sergio Garcia og Jon Rahm er to av mine favorittspillere. Jeg liker spillere som har unike trekk, men som også er svært funksjonelle. Det er en grunn til at gutter som Matt Wolff og Sergio får skaftet til å bevege seg på forskjellige fly: det lar dem svinge klubben fortere! Jeg har ikke noe negativt å si om Adam Scott; han har en herlig sving og har klart å gjøre alle lykkelige når det gjelder estetikk. Den underliggende mekanikken er imidlertid ikke like effektiv til å flytte klubben kraftig. Scott bruker de samme underliggende mekaniske prinsippene, om enn i mindre grad. For å oppnå et “fly-utseende” må du være veldig forsiktig så du ikke forstyrrer en elitespillers lydmekanikk. Det samme gjelder alle de andre gutta som jobber ekstremt hardt for å bli på flyet. Jeg vil hevde at det å bruke prinsippene som er tydelig i Sergios swing er å foretrekke å prøve å svinge som Bryson DeChambeau.

LKD: Hvor rask tror du PGA Tour -svinghastighetene vil være det neste tiåret?

SM: Gjennomsnittlig hastighet på klubbhodet vil fortsette å stige. Sjansene for at en Tour -spiller svinger i 140 km / t regelmessig i løpet av de neste ti årene er ganske gode. Imidlertid er sjansen for at en spiller i gjennomsnitt 140 km / t nesten null-straffen for feilslag er for alvorlig i den hastigheten. Videre, for å overleve på Tour, må du putte som sprø og strykejern, som raskt begrenser bassenget på 140 mph swingers.