I 2019 trer nye golfregler i kraft.

Cape Town (Sør -Afrika) – USGA og R&A er forberedt på å rulle ut en rekke nye regler i de kommende månedene, og har til hensikt å gjøre spillet raskere, mer rettferdig og mer tilgjengelig for spillere på alle nivåer.

De nye reglene, som ble utviklet i samarbeid med flere profesjonelle grupper, inkludert PGA Tour, US Golf Association og Royal & Ancient Club of St. Andrews, forventes å forbedre spillet.
PGA Tours regleroffiser Steve Rintoul sa til Reuters: “Det er den viktigste regelreformen i den moderne perioden, kanskje den største denne generasjonen profesjonelle spillere vil oppleve.”

“Reglene ble fullstendig omskrevet for å gjøre dem lettere å forstå, eliminere useriøse straffer og gjøre dem mer spillervennlige.”
En endring i prosedyren for en ball som er slått utenfor banen eller er tapt, vil utelukkende gjelde for fritidsgolfspillere, mens andre vil forbli intakte på det høyeste nivået, for eksempel en endring i prosedyren for et ballhopp utenfor banen eller tapt.

For øyeblikket pådrar golfspilleren seg et straffeslag på ett slag og må tilbake til den nøyaktige plasseringen for å slå en annen ball, dvs. å vende tilbake til tee for å spille sitt tredje skudd. Spillere vil nå ha muligheten til å motta et vennlig fall på fairway fra et sentralt punkt på fairway der de tror ballen deres har gått glipp av eller er utenfor banen. Fangsten er at de også må ta en totaktsstraff.

Faktisk har de muligheten til å gå tilbake til tee for sitt tredje slag eller få et nøyaktig startskudd for sitt tredje slag og fortsette derfra.

Fritidsspillere vil nå kunne ta en totaktsstraff i bytte mot lettelse fra en bunker.

Spillere vil nå kunne reparere piggmerker på greener, noe som er en ny regel som også vil gjelde på elitenivå.

Rintoul uttrykte tillit til at spillet ikke ville bremses ytterligere.

Han uttalte: “Spillerne reparerer allerede ballmerker.” “Det vil ikke ta lang tid før de presser ned et par piggmerker på linjen.

“De grønne vil bli mye bedre gjennom dagen hvis alle får lov til å reparere skaden de har gjort.”

I mellomtiden vil det ikke være noen straffer for feilaktig å flytte en ball på greenen, og spillerne vil kunne slå med flaggstangen i hullet, noe Bryson DeChambeau har uttrykt interesse for å gjøre.

Flaggstick -begrensningen, ifølge Rintoul, vil ikke ha noen innvirkning på profesjonell golf. “Brysons ball som treffer flaggstikken og ikke går inn for første gang, vil være siste gangen han gjør det.”

En annen ny regel forhindrer spillere i å bytte en klubb som har blitt skadet under vanlig spill, og tvinger dem til å klare seg med det de har i sekken.

Ritoul innrømmer at han ikke er overbevist om endringen, og siterer at unge sjåfører blir stadig tynnere og sprekker lettere.

“Vi har mange situasjoner der sjåførens ansikt har sprukket eller begynner å hule inn,” sa han.

“Fra turens synspunkt kan dette være det mest kontroversielle trekket om seks måneder fra nå.

“Det vil utvilsomt bli et hett tema hvis lederen knuser et førerhode eller et skaft og ikke klarer å erstatte det i en høyprofilert turnering.”